Wie schrijft, die leert! - Caenen Communicatie
531
post-template-default,single,single-post,postid-531,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Wie schrijft, die leert!

tegeltje

Huh? Het is toch ‘Wie schrijft, die blijft’? Klopt! Toch voel ik me zo vrij om het gezegde een beetje aan te passen. Waarom? Omdat ik al schrijvende ontzettend veel leer. Bijvoorbeeld wat de ingrediënten zijn van echt Italiaans aardbeienijs. Of wat er speelt op het gebied van zorg, welzijn en sport. En ik kan je alles vertellen over hoe belangrijk food, move en mind zijn. Kijk maar eens naar mijn portfolio en je begrijpt waarom…

Leren door interviews
Ik interview geregeld mensen en je kunt je voorstellen dat niet iedereen ‘bij de les’ blijft. Ik raakte bijvoorbeeld verwikkeld in een gesprek over hoe je van wijnflessen glazen kaasplanken maakt. Reuze interessant (écht)! De betreffende dame heeft mij zelfs uitgenodigd voor een bezoek aan haar atelier, omdat ze mij zo’n plank cadeau wilde doen. Zo aardig! En eerlijk is eerlijk: even afdwalen zorgt vaak voor de beste teksten. Mensen voelen zich op hun gemak en komen helemaal los. En ik schrijf en leer.

Leren voor mijn vak
Laatst verzorgde ik de eindredactie voor het e-book Facebook Privacy Instellingen van Corinne Keijzer. Nou, dan val ik natuurlijk met mijn neus in de boter. Terwijl ik werk, lees ik handige informatie voor mijzelf, maar ook voor klanten die bezig zijn met Facebook. Dat is het voordeel van eindredigeren. Je leest een tekst zo intensief, dat de inhoud bijna vanzelf blijft hangen. En zo doe ik vakkennis op ‘on the job’.

Tip voor jou!
Genoeg over mij. Want beste lezer, er is ook een leeraspect van schrijven dat niet alleen is weggelegd voor tekstschrijvers, maar voor iedereen. Daarom geef ik je deze tip: schrijf je gedachten op, wat je bezig houdt, wat je ziet, voelt, wenst, het maakt niet uit wat. Blijf dicht bij jezelf en je zult zien dat je veel leert. Niet alleen over wat je schrijft, maar ook over jouw eigen persoonlijkheid. Wat is jouw drive in het leven, jouw passie, jouw… vul maar in! Ik ga je niet vermoeien met de psychologie achter schrijven. Maar neem van mij als ervaringsdeskundige aan: schrijven is goed voor je! Geloof je het niet? Start eens met een kwartiertje per dag. Je zult merken dat het rustgevend is en je stressniveau verlaagt. Schrijf, ontspan en LEER!

Delen
LinkedInFacebookTwitterEmail