Ben jij een slashie? - Caenen Communicatie
711
post-template-default,single,single-post,postid-711,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Ben jij een slashie?

trend

Toegegeven, het klinkt een beetje goedkoop… Toch kan ik er niet omheen: ik wás een slashie. Geen idee waar ik het over heb? Slashie is een potentieel nieuw woord, dat past bij de tijdsgeest van de 21e eeuw. Net als selfie, waarvan de stemfie variant in 2014 goed was voor een derde plaats in de Van Dale Woord van het Jaar verkiezing. Ik hoor je denken: ‘Allemaal leuk en aardig, maar wat is nou in hemelsnaam een slashie?’

Definitie
Een slashie is een persoon, die tegelijkertijd meerdere, vaak totaal verschillende functies uitoefent. En dus steeds een ‘slash’ (/) toevoegt aan zijn of haar baanomschrijving. Vaak wordt één beroep uitgeoefend vanuit een passie en het/de andere vanuit opleidingsachtergrond of een andere reden. Dat hoeft niet altijd zo te zijn, energieke slashies zijn gepassioneerd over alle beroepen die ze uitoefenen. In dat geval genieten ze er volop van om alle ballen in de lucht te houden.

Passie
Erg theoretisch? Ik was zelf het levende voorbeeld van een slashie, namelijk jurist/tekstschrijver. Ik besloot om van mijn passie mijn enige beroep te maken. Ik ken een vormgever/spinninginstructeur daarentegen, die beide beroepen met veel energie en passie uitvoert. Het is heel typerend voor deze tijd om vanuit je passie te werken en niet alleen maar ‘voor de centen’ of ‘omdat je pensioen zo goed is’. Of je je energie kwijt kunt in één, twee of meerdere beroepen is van ondergeschikt belang. Dat maakt van slashie een woord met een diepere betekenis, vind je niet?

Be a slashie!
Denk er maar eens over na. Je komt vast tot de conclusie dat de voorbeelden om je heen legio zijn. Je hebt slashie vrienden, familie en collega’s. Of bent er zelf één (in de dop?). Heb je een passie en kun je er je beroep van maken? Voeg gewoon die ‘slash’ toe en doe het!

Delen
LinkedInFacebookTwitterEmail